Lax Nesselrode

1h 10 min
4
1h 10 min
4

Du behöver

  • 400 g laxfilé

Hummersås

  • 2 Skalet från två humrar
  • 2 st schalottenlökar
  • 1 st morot
  • 0,5 st fänkål
  • 1 msk tomatpuré
  • 0,5 tsk torkad timjan
  • 2 st lagerblad
  • 1 l mild buljong, grönsaks- eller fiskbuljong
  • 3 dl grädde
  • 8 ostron

Gäddfärs

  • 300 g gädda
  • 2 dl grädde
  • 1 ägg
  • 0,5 dl hummersås

Gör så här

  1. Så gör du hummersåsen:
  2. Ansa och skölj grönsakerna i mindre bitar.
  3. Krossa hummerskalen.
  4. Fräs grönsakerna i lite olja tillsammans med hummerskal och tomatpuré.
  5. Tillsätt kryddorna.
  6. Håll på buljongen och grädden. Låt allt koka ca 50 minuter.
  7. Sila såsen och låt koka igen till bra konsistens.
  8. Smaka av med salt och vitpeppar och eventuellt en skvätt konjak.
  9. Pochera 2 st ostron/person som läggs ner i såsen strax innan servering.
  10. Så gör du gäddfärsen:
  11. Mixa kylskåpskall gädda.
  12. Tillsätt grädde, lite i taget, och sist ägget.
  13. Rör ner hummersåsen.
  14. Spritsa färsen på portionsbitar av laxfilé.
  15. Ugnsbaka i 125º C i 8-10 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept