Saffranskaka med citronfluff på sked

Från Nyhetsmorgon
Jul

Saffranskaka med citronfluff som serveras på sked till glögg eller fördrink. Recept från Årets konditor 2012.

19 december 2012
Visa mer

Du behöver

Saffranskaka

  • 1 dl vetemjöl
  • 0,75 dl råsocker
  • 50 g smör
  • 50 g hackad mandel
  • 1 g saffran (2 påsar)
  • 1 nypa salt

Citronfluff

  • 1 dl philadelphiaost
  • 1 dl florsocker
  • 2 msk grädde
  • 1 citron (bara raspet)

Gör så här

  1. Smält smöret. Blanda i resterande ingredienser till en jämn lite smulig deg.
  2. Smula ut på ett bakplåtspapper och baka i 175 grader i ca 10-12 min.
  3. Citronfluff
    Raspa och finhacka citronskalet. Blanda alla ingredienser och vispa med elvisp till en fluffig kräm
  4. Ihopsättning
    Spritsa krämen på skedar, fäst lite kakbitar i krämen. Servera saffranskaka med citronfluff på sked till en fördrink eller till glöggen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept