Saffranskaka med citronfluff på sked

Från Nyhetsmorgon

Saffranskaka med citronfluff som serveras på sked till glögg eller fördrink. Recept från Årets konditor 2012.

19 december 2012

Du behöver

Saffranskaka

  • 1 dl vetemjöl
  • 0,75 dl råsocker
  • 50 g smör
  • 50 g hackad mandel
  • 1 g saffran (2 påsar)
  • 1 nypa salt

Citronfluff

  • 1 dl philadelphiaost
  • 1 dl florsocker
  • 2 msk grädde
  • 1 citron (bara raspet)

Gör så här

  1. Smält smöret. Blanda i resterande ingredienser till en jämn lite smulig deg.
  2. Smula ut på ett bakplåtspapper och baka i 175 grader i ca 10-12 min.
  3. Citronfluff
    Raspa och finhacka citronskalet. Blanda alla ingredienser och vispa med elvisp till en fluffig kräm
  4. Ihopsättning
    Spritsa krämen på skedar, fäst lite kakbitar i krämen. Servera saffranskaka med citronfluff på sked till en fördrink eller till glöggen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept