Crostini med karamelliserad rödlök och pecorino

Från Nyhetsmorgon

Till den karamelliserade rödlöken passar det jättebra med den sträva och smakrika pecorino-osten. Fyllningen räcker till 12 crostini.

9 juli 2009
Visa mer

Du behöver

  • 3 st rödlökar
  • 3 msk olivolja
  • 2 st lagerblad
  • 1 st rosmarinkvist
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 4 msk råsocker
  • havssalt
  • nymald peppar
  • hyvlad pecorino

Gör så här

  1. Skala och skiva rödlöken tunt. Fräs löken i oljan tillsammans med lagerblad och rosmarinkvisten, gärna i teflonpanna.
  2. Tillsätt vinäger och socker och koka på mycket svag värme utan lock cirka 20 minuter. Rör regelbundet så det inte bränner. Smaka av med salt och peppar. Låt löken kallna.
  3. Lägg löken på crostini och toppa med hyvlad pecorino.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept