Minihamburgare

2,5 h
20 st
Från Nyhetsmorgon

Allting blir lite godare och lite roligare att äta när det görs i miniformat. Som de här minihamburgarna, till exempel.

23 mars 2014
Visa mer
2,5 h
20 st

Du behöver

Bröd

  • 25 g blå jäst
  • 3 dl sojamjölk
  • 2 tsk honung
  • 1 + 1 ägg
  • 2 msk neutral olja
  • 8 dl dinkelvetemjöl
  • 1 tsk salt
  • sesamfrön

Hamburgare

  • 400 g köttfärs
  • 2 msk potatismjöl
  • 0,5 gul löl, finhackad
  • salt och peppar

Dressing

  • 1 dl creme fraiche
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 msk chilisås
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk senapspulver

Servering

  • sallad
  • tomat
  • lök

Gör så här

  1. Bröd
    Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lös jästen i sojamjölken och tillsätt övriga ingredienser utom saltet. Jobba degen ordentligt ca 6 min. Tillsätt saltet och jobba degen 4 min till.
  3. Jäs övertäckt i 60 min.
  4. Kavla ut degen till ca 2 cm tjocklek och stansa ut små runda ringar. Använd ett litet glas.
  5. Jäs övertäckta igen i 60 min.
  6. Pensla bröden med äggvita och strö över sesamfrön.
  7. Grädda ca 8 min i 225 grader tills bröden har en gyllenbrun färg!
  8. Hamburgare
    Mosa ihop alla ingredienser. Låt färsen vila i kylen i 15 min.
  9. Forma små platta burgare. Blöt händerna lite så går det lättare.
  10. Stek på medeltemperatur några minuter per sida i smör.
  11. Dressing
    Blanda ihop allting.
  12. Servering
    Servera hamburgarna med sallad, tomat och lök.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept