Biskvier med pepparkaka och lingon

ca 30 min + 1 h i kyl
35
ca 30 min + 1 h i kyl
35

Du behöver

Botten

  • 150 g mandel
  • 2 dl strösocker
  • 2 äggvitor från stora ägg
  • 1,5 tsk ingefära
  • 1,5 tsk malda nejlikor
  • 2 tsk kanel

Smörkräm

  • 300 g smör, rumsvarmt
  • 3 dl florsocker
  • 1 äggula
  • 0,5 dl rårörda lingon
  • 1 pkt lingon
  • 200 g mörk choklad
  • 50 g vit choklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rosta mandeln och mixa fint.
  3. Blanda med sockret och kryddorna.
  4. Vispa ihop äggvitorna lätt och tillsätt lite i taget i mandelblandningen.
  5. Rör till slät, ganska fast konsistens som bildar toppar.
  6. Spritsa ut 35 rundlar på plåt med bakplåtspapper, stora som en enkrona.
  7. Grädda i ca 10 min. Dom ska fortfarande vara lite sega i mitten.
  8. Dra av pappret från bottnarna. Fukta ev baksidan på pappret med vatten så lossnar dom lättare. Låt svalna.
  9. Gör smörkrämen. Rör smöret pösigt. Tillsätt äggulan och sikta i florsockret. Mixa lingonen fint och rör till en jämn massa.
  10. Lägg 3 lingon på baksidan av bottnarna och täck med en topp av smörkräm. Ställ i kylen nån timme.
  11. Smält chokladen i vattenbad och rör ner 1 msk matolja.
  12. Doppa biskvierna så fyllningen täcks och ställ kallt igen så chokladen stelnar.
  13. Smält den vita chokladen och spritsa snyggt på biskvierna.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept