Avokadomasserad grönkål med lättrökt KRAV-lax

30 min
30 min

Du behöver

Avokadomasserad grönkål

  • 1 mogen avokado
  • 1 msk färsk ingefära, skalad och hackad
  • 0,5 tsk tamarisoja
  • 0,5 lime, juicen av
  • 1 liter grönkål, sköljd och finhackad

Lax

  • 2,5 sida lax
  • 1,2 dl socker
  • 1 dl grovt salt
  • 1 msk vitpeppar, grovt krossad
  • 1 msk rosépeppar, grovt krossad
  • 1 dillvippa, stjälkarna till gravningen och resten till dekoration

Gör så här

  1. Avokadomasserad grönkål
    Lägg allt (utom grönkålen) i en mixer och mixa samman till ett slätt mos.
  2. Lägg avokadomoset på den finstrimlade grönkålen och massera in moset tills grönkålen känns mjuk.
  3. Smaka av med havssalt.
  4. Grava och röka lax
    Dela laxsidan i mitten och för att kunna lägga halvorna på varandra.
  5. Blanda alla kryddor salt och socker och klappa in sidorna.
  6. Lägg dem med köttsidorna på varandra i en form och plastaöver. Lägg gärna ett mjölkpaket på som tyngd under natten.
  7. När laxen är färdiggravad dela den i fina kuber och rök bitarna till 55 grader på grillen. Jag använder alspån men där kan man använda det man själv gillar, kanske enris eller granris.
  8. Servering
    Toppa salladen med lättrökt lax.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept