Jordgubbs- och citronkaka

8 - 10
Från Nyhetsmorgon

Superenkel rulltårta fylld med mascarpone, färska jordgubbar och citronskal.

20 juni 2014
Visa mer
8 - 10

Du behöver

Rulltårta (botten)

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk grädde
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 citron, finrivet skal
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver

Fyllning

  • 300 g mascarpone
  • 3 msk florsocker
  • 1 citron, finrivet skal
  • 2 dl jordgubbar, delade och lätt sockrade
  • 1 dl jordgubbar till garnering
  • vispad grädde

Gör så här

  1. Rulltårta (botten)
    Vispa ägg och socker pösigt. 
  2. Tillsätt grädden.
  3. Blanda ihop vetemjöl, citronskal, vaniljsocker och bakpulver. Sikta eller rör försiktigt ner det i äggsmeten.
  4. Bred ut smeten på plåtar med bakplåtspapper och grädda i ugn på 225 grader i cirka 5 minuter.
  5. Vänd upp på sockrat bakplåtspapper och låt allt svalna.
  6. Fyllning
    Vispa mascarpone, florsocker och citron till krämig konsistens. 
  7. Ta bort pappret från kakan.
  8. Bred ut ett jämnt lager med kräm och fördela bären på krämen.
  9. Rulla ihop, låt svalna. Garnera med grädde och jordgubbar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept