Bön- och hönsfärskebab med fetaoströra och rostad potatis

40 min
4
Från Nyhetsmorgon

Spännande kebab gjord på hönsfärs och kidneybönor. Serveras med en fetaoströra samt citron- och örtolja.

20 juni 2014
Visa mer
40 min
4

Du behöver

Spett

  • 225 g kidneybönor, kokta
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • 1 dl riven god ost
  • 225 g hönsfärs (kyckling-, lamm- och nötfärs funkar också)
  • 1 citron, finrivet skal
  • 0,5 kruka mynta
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 krm chipotlepulver
  • 0,5-1 tsk salt
  • 4 knipplök/salladslök
  • 4 knippmorot
  • 4 små rödbetor
  • Blandad sallad

Citron- och örtolja

  • 1 citron, finrivet skal
  • 0,5 kruka basilika eller persilja
  • 1-2 dl Rapsolja

Fetaoströra

  • 2 dl creme fraiche
  • 200 g fetaost
  • 0,5 kruka basilika

Potatis

  • 600 g småpotatis
  • salt
  • rapsolja

Gör så här

  1. Spett
    Mixa bönor, vitlök, ströbröd, ägg, skal av citron, mynta, spiskummin, chipotle och salt i en matberedare. Vänd i osten och hönsfärs och låt vila 5 minuter. 
  2. Koka betor mjuka så de går att skala.
  3. Forma kebaber av färsen och sätt på dubbla spett (om du har), spetta på morot, lök och rödbeta. Går lika bra att grilla eller steka biffar av färsen.
  4. Grilla på svag till medel värme på grillen till morötter och lök är färdiga. Pensla med örtolja och salta.
  5. Citron- och örtolja
    Mixa samman i en matberedare eller med stavmixer.
  6. Fetaoströra
    Smula osten och hacka basilika och blanda samman.
  7. Potatis
    Rosta i ugn, 225 grader, med salt och olja ca 20-30 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept