Apelsinsockerkaka med chokladglasyr

6

Du behöver

Till kakan:

  • 5 st ägg
  • 300 g socker
  • 425 g mjöl
  • 20 g bakpulver
  • 150 g yoghurt
  • 150 g olivolja
  • 1 st apelsin, rivet skal och saft

Till fyllning samt överdrag:

  • 15 cl starkt kaffe
  • 100 g kakaorik choklad
  • 80 g olivolja

Gör så här

  1. Kakan: Vispa ägg och socker. Tillsätt resten av ingredienserna. Häll smeten i en rund smörad form. Grädda ca 40 minuter i 180 grader.
  2. Smält chokladen i ett vattenbad tillsammans med olivoljan. Dela kakan tvärs över så att du får två bottnar. Gör en fyllning av kaffet samt lite av chokladsmeten och fördela på ena bottnen. Lägg ihop bottnarna och sprid ut resten av chokladen över kakan. Låt stelna.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept