Picknickpaj med zapallito (zucchini)

Från Nyhetsmorgon

Zucchinipaj som passar att göra när grönsaken är som bäst i augusti-september.

13 augusti 2009
Visa mer

Du behöver

Pajdeg

  • 6 dl vetemjöl
  • 75 g smör
  • 0,5 tsk salt
  • 2 dl mjölk
  • 0,25 tsk bakpulver

Fyllning

  • 1 mindre gul lök finhackad
  • 0,5 st paprika finhackad
  • 2 st vitlöksklyftor finhackade
  • 1 st zapallito (zucchini), skuren i tunna skivor ca. 2 mm
  • 2 st ägg
  • 2 dl grovriven parmesan
  • 1 dl grovriven västerbottensost
  • salt och peppar efter smak och tycke
  • 0,5 tsk färsk eller torkad oregano
  • ev. cayennepeppar
  • flingsalt till dekoration

Gör så här

  1. Blanda pajdegen, dela i 2 delar. Kavla ut den ena delen tunnt och kläd en ungsfast smord form 20 x 35 cm.
  2. Fräs lök, paprika och vitlök utan att ta färg.
  3. Lägg i zapalliton och fräs ytterligare ett par minuter. Tag av från platta och låt svalna lite.
  4. Kläck äggen i en stor skål och vispa dem med en gaffel.
  5. Rör ned parmesanen och västerbottensosten i äggen, vänd sist ned blandningen med zapallito, paprika och lök salta och peppra.
  6. Lägg blandningen på pajdegen i formen.
  7. Strö över lite färsk eller torkad oregano och ev. cayennepeppar.
  8. Kavla ut den andra delen tunnt och lägg som lock över fyllningen kläm åt runt om så att pajlocket sluter tätt.
  9. Pensla med ägg och stö över lite flingsalt.
  10. Grädda i 180 grader ca 20 min eller till vacker gyllengul färg.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept