Potatisnästet

Du behöver

  • 2 st potatisar
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk löjrom
  • 1 msk smör
  • gräslök
  • dill
  • olja
  • 1 dl Maltodextrin blandat med 1 msk smält smör.

Gör så här

  1. Koka potatis, skala och passera, blanda sedan upp med smör, crème fraiche, löjrom fint skuren, gräslök smaka av med salt och grovmalen svartpeppar.
  2. Lägg upp i spritspåse och kyl.
  3. Till det friterade nästet.
  4. Skär eller hyvla potatis till så tunna strimlor som möjligt lägg i ljumet salt vatten 2 min sila sedan av och torka på handduk fritera sedan i en stansring med ca 2 cm olja i pannan lite i taget på 170 grader i en låg platau plocka upp lägg på papper och salta lätt.
  5. Klipp ett litet hål i spritspåsen och spritsa i creme försiktigt underifrån garnera med fint kuren gräslök och små dill kvistar. Pudra på maltodextrin.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept