Mjuk pepparkaka med smörkräm

Bakelser på mjuk pepparkaka
Foto: Matton
Birgitta Rasmusson
Birgitta Rasmusson

Mjuk pepparkaka med smörkräm

13 ingredienser

Baka mjuk pepparkaka i långpanna, toppa med en god smörkräm med smak av apelsin. Skär sedan din kaka i rutor eller stansa ut med stjärnmått och få små pepparkaksbakelser

Ingredienser

Mjuk pepparkaka

  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 0,5 msk malen kanel
  • 0,5 tsk ingefära
  • 1,5 dl gräddfil
  • 50 g smör

Garnering

  • 75 g smör
  • 1 msk apelsinsaft, nypressad
  • 1 apelsin, rivet skal av
  • 3,5 dl florsocker
  • apelsinskivor, tunna

Gör så här

Mjuk pepparkaka

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör och låt det svalna.
  2. Vispa ägg och socker. Tillsätt mjöl blandat med bikarbonat, kanel och ingefära.
  3. Rör ner gäddfil och sist det smälta avsvalnade smöret. Häll smeten i en långpanna klädd med smort bakpapper.
  4. Grädda i 175 grader ca 30 minuter.

Garnering

  1. Arbeta samman ingredienserna till krämen. Bred den över kakan när den svalnat.
  2. Skär i bitar eller ta ut med stjärnmått. Garnera med apelsinskivor.