Mjuk pepparkaka med smörkräm

Bakelser på mjuk pepparkaka
Foto: Matton
Från Nyhetsmorgon

Baka mjuk pepparkaka i långpanna, toppa med en god smörkräm med smak av apelsin. Skär sedan din kaka i rutor eller stansa ut med stjärnmått och få små pepparkaksbakelser

11 december 2012
Visa mer

Du behöver

Mjuk pepparkaka

  • 2 st ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 0,5 msk kanel
  • 0,5 tsk ingefära
  • 1,5 dl gräddfil
  • 50 g smör

Garnering

  • 75 g smör
  • 1 msk nypressad apelsinsaft
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • 3,5 dl florsocker
  • Tunna apelsinskivor

Gör så här

  1. Mjuk pepparkaka
    Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör och låt det svalna.
  2. Vispa ägg och socker. Tillsätt mjöl blandat med bikarbonat, kanel och ingefära.
  3. Rör ner gäddfil och sist det smälta avsvalnade smöret. Häll smeten i en långpanna klädd med smort bakpapper.
  4. Grädda i 175 grader ca 30 minuter.
  5. Garnering
    Arbeta samman ingredienserna till krämen. Bred den över kakan när den svalnat.
  6. Skär i bitar eller ta ut med stjärnmått. Garnera med apelsinskivor.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept