Pannbiff med currydressing, äpple och valnötssallad

4

Du behöver

  • 4 st bröd t ex tekakor
  • 1 st äpple
  • 0,5 dl valnötter, grovhackade
  • 1 st salladshuvud
  • salt och peppar

Currydressing:

  • 0,5 dl matlagningsyoghurt
  • 1 dl majonnäs t ex lättmajonnäs
  • 1 msk curry
  • salt och ev peppar
  • Pannbiff:
  • 0,5 dl ströbröd
  • 2 dl mjölk
  • 1 st gul lök
  • 1 msk brun farin
  • 500 g blandfärs
  • 1 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 3 msk smör eller margarin

Gör så här

  1. Currydressing: Blanda yoghurt, majonnäs och curry. Smaka av med salt och ev peppar (curry är oftast tillräckligt stark i sig).
  2. Pannbiff: Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Låt ströbrödet svälla i mjölken ca 10 min. Skala och hacka löken fint. Bryn den i 1 msk av matfettet. Strö över brun farin. Blanda den brynta löken, färs, ägg, salt och peppar. Forma 4 tunna pannbiffar och stek i matfettet 3-4 minuter på varje sida.
  3. Skölj salladen och riv den i bitar. Skölj, kärna ur och skiva äpplet. Lägg lite sallad på brödet. Lägg på den nystekta pannbiffen, lite dressing och sist äppelskivor, valnötter och sallad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept