Pannbiff med currydressing, äpple och valnötssallad

15 november 2007
4

Du behöver

  • 4 st bröd t ex tekakor
  • 1 st äpple
  • 0,5 dl valnötter, grovhackade
  • 1 st salladshuvud
  • salt och peppar

Currydressing:

  • 0,5 dl matlagningsyoghurt
  • 1 dl majonnäs t ex lättmajonnäs
  • 1 msk curry
  • salt och ev peppar
  • Pannbiff:
  • 0,5 dl ströbröd
  • 2 dl mjölk
  • 1 st gul lök
  • 1 msk brun farin
  • 500 g blandfärs
  • 1 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 3 msk smör eller margarin

Gör så här

  1. Currydressing: Blanda yoghurt, majonnäs och curry. Smaka av med salt och ev peppar (curry är oftast tillräckligt stark i sig).
  2. Pannbiff: Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Låt ströbrödet svälla i mjölken ca 10 min. Skala och hacka löken fint. Bryn den i 1 msk av matfettet. Strö över brun farin. Blanda den brynta löken, färs, ägg, salt och peppar. Forma 4 tunna pannbiffar och stek i matfettet 3-4 minuter på varje sida.
  3. Skölj salladen och riv den i bitar. Skölj, kärna ur och skiva äpplet. Lägg lite sallad på brödet. Lägg på den nystekta pannbiffen, lite dressing och sist äppelskivor, valnötter och sallad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept