Äppelpaj

40 min
6
Äppelpaj
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Nyhetsmorgon

Gör paj på äpplen! Enklare än så här kan det knappast bli.

19 juli 2011
Visa mer
40 min
6

Du behöver

Pajdeg:

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,25 dl socker
  • 100 g smör eller margarin

Fyllning:

  • 5 st fasta syrliga äpplen
  • 1 dl socker
  • 1 msk kanel
  • 1 msk glass eller vaniljsås till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda de torra ingredienserna till pajdegen.
  3. Arbeta sen in matfettet i mjölet och nyp ihop till en deg.
  4. Skölj, skala och kärna ur äpplena. Dela dem i bitar, cirka 1 x 1 centimeter.
  5. Smörj en ugnssäker form och lägg ner äpplena i den. Strö över socker och kanel och blanda runt.
  6. Täck äpplena med degen och sätt in formen i ugnen. Grädda i 225 grader i cirka 25 minuter, tills pajen är gyllenbrun.
  7. Servera med glass eller vaniljsås.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Baktillbehör från kända varumärken

Baktillbehör från kända varumärken Se fler

Fler goda recept