Äppelpaj

Bengt Sjöström 19 juli 2011
Äppelpaj
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Nyhetsmorgon

Gör paj på äpplen! Enklare än så här kan det knappast bli.

19 juli 2011
Visa mer
40 min
6
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

Pajdeg:

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,25 dl socker
  • 100 g smör eller margarin

Fyllning:

  • 5 st fasta syrliga äpplen
  • 1 dl socker
  • 1 msk kanel
  • 1 msk glass eller vaniljsås till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda de torra ingredienserna till pajdegen.
  3. Arbeta sen in matfettet i mjölet och nyp ihop till en deg.
  4. Skölj, skala och kärna ur äpplena. Dela dem i bitar, cirka 1 x 1 centimeter.
  5. Smörj en ugnssäker form och lägg ner äpplena i den. Strö över socker och kanel och blanda runt.
  6. Täck äpplena med degen och sätt in formen i ugnen. Grädda i 225 grader i cirka 25 minuter, tills pajen är gyllenbrun.
  7. Servera med glass eller vaniljsås.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Baktillbehör från kända varumärken

Baktillbehör Se fler

Fler goda recept

Fler från Nyhetsmorgon

Det här är var nog det lyxigaste jag visste när jag var liten. Men då med lövbiff. Mina föräldrar äter det här än idag men jag fick nog. Jag bytte ut lövbiffen mot en frasig pankopanerad aubergine istället. Jag brukar aldrig vattna ur auberginen för det tar extra tid, men hinner du så går det utmärkt att göra det. Det går lika bra att panera zucchini! Såsen är min mammas recept. En snabb bea. Så sjukt god. Hinner du inte göra såsen, eller vill du helt enkelt inte, går det utmärkt med köpebea. /Siri
  • 45 m
Visa alla recept från Nyhetsmorgon