Äppelpaj

40 min
6
Äppelpaj
Foto: Fredrik Sandin Carlson
40 min
6

Du behöver

Pajdeg:

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,25 dl socker
  • 100 g smör eller margarin

Fyllning:

  • 5 st fasta syrliga äpplen
  • 1 dl socker
  • 1 msk kanel
  • 1 msk glass eller vaniljsås till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda de torra ingredienserna till pajdegen.
  3. Arbeta sen in matfettet i mjölet och nyp ihop till en deg.
  4. Skölj, skala och kärna ur äpplena. Dela dem i bitar, cirka 1 x 1 centimeter.
  5. Smörj en ugnssäker form och lägg ner äpplena i den. Strö över socker och kanel och blanda runt.
  6. Täck äpplena med degen och sätt in formen i ugnen. Grädda i 225 grader i cirka 25 minuter, tills pajen är gyllenbrun.
  7. Servera med glass eller vaniljsås.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept