Vildsvinskorvpanna med blomkålspuré

Från Nyhetsmorgon

Bengt Frithiofssons korvpanna med blomkålspuré.

Dryck till maten
11724 Oktoberfestöl  6-pack  ( 5 solar )

26 september 2013
Visa mer

Du behöver

  • g vildsvinskorv
  • smör till stekning
  • 2 schalottenlökar, hackade
  • 1 äpple, urkärnat och tärnat
  • 4 medelstora karljohansvampar, delade
  • 10-12 enbär
  • 2 dl portvin
  • 2 dl kalvbuljong
  • 1 bit apelsinskal
  • röd och gul paprika, hackade
  • en knippe hackad timjan för smak och garnering

Blomkålspuré

  • 1 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 blomkålshuvud i bitar
  • 1 hel vitlöksklyfta
  • salt och nymalen vitpeppar
  • några droppar tryffelolja

Gör så här

  1. Stek korvarna vackert gyllenbruna runt om i en panna med smör. Dela korvarna i stora bitar, (tänk marshmallowstorlek).
  2. Fräs schalottenlök, äpple, karljohansvamp samt enbär i en bred traktörpanna. Lägg i paprikorna något senare för att behålla krispigheten och tuggmotstånd!
  3. Tillsätt portvin och kalvbuljong. Låt korvarna brässera i fonden några minuter, tillsätt apelsinskal. Strö över timjan.
  4. Blomkålspuré
    Häll mjölk, grädde, blomkål och vitlök i en kastrull. Koka på svag värme tills blomkålen är sönderkokt, späd eventuellt med mer mjölk eller grädde.
  5. Mixa purén till slät konsistens, smak av med salt, peppar och tryffelolja.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept