Bengts julmumma

Bengts julmumma
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Från Nyhetsmorgon

Knäckiga röktoner, barrskog och malt. Och så en doft av kardemumma och citrus. Mumma!

23 december 2015
Visa mer
10 min
4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 2 flaskor julöl
  • 2 flaskor Carnegie Starkporter
  • 1 flaska sodavatten
  • 6 cl Madeira , Malvoisie
  • 6 cl Gin
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 citron

Gör så här

  1. Häll försiktigt julöl, sodavatten, Madeira och Gin i en tillbringare.
  2. Häll försiktigt längs kanten i portern som bildar ett stadigt skum. Pudra över den finmalda kardemumman. Rör om försiktigt.
  3. Riv fint yttersta delen av citronskalet över skumkronan.
  4. Servera mumman källarsval, cirka 10 grader.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept