Crêpes à la capricciosa

Crêpes à la capricciosa

Av: Åse Falkman Fredriksson

Från: Nyhetsmorgon

9 ingredienser

LCHF-pannkakor fyllda med ost och skinka.

Ingredienser

portioner

Crêpes

  • 3 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 1,5 msk psylliumfröskal (eller fiberhusk)
  • 1 krm salt
  • 0,5 tsk vaniljpulver

Fyllning

  • 200 g champinjoner
  • 200 g rökt skinka
  • 200 g mozzarellaost, riven
  • 2 dl tomatsås (eller pizzasås)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa samman ingredienserna till pannkakorna. Låt stå i fem minuter och grädda sedan i smör eller i kokosfett.
  2. Skiva champinjonerna och fräs dem tills de fått fin färg. Strimla skinkan. Fyll varje pannkaka med lite skinka, riven mozzarella och champinjoner. Spara lite mozzarella till garnering.
  3. Rulla ihop crêpsen och lägg med skarven neråt i smord ugnsform. Fördela tomatsåsen ovanpå i en sträng över varje crêpe, toppa med riven ost. Gratinera i ugn i cirka 8–10 minuter.