Dubbla chokladkakor med dulce de leche

18 st
18 st

Du behöver

Kakor

  • 1 dl socker
  • 1 dl farinsocker
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1,75 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk chilipulver
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 1 st ägg
  • 0,5 tsk äkta vaniljpulver

Dulce de leche

  • 1 burk kondenserad mjölk

Dekorering

  • Ätbar sprayfärg
  • Stbar sprayfärg

Gör så här

  1. Fyllning
    Lägg burken oöppnad i en kastrull. Täck den med vatten och låt koka i ca 2 timmar.
  2. Kakor
    Blanda socker, farinsocker, mjöl, kakao, bakpulver och chilipulver.
  3. Tillsätt smöret, lite i taget tills det är ordentligt inblandat. Tillsätt ägg och vaniljpulver och arbeta samman till en deg. Plasta in degen och lägg den i kylskåp i minst 1 timme.
  4. Ta ut degen och låt den vila i rumstemperatur i 10 minuter.
  5. Sätt ugnen på 175 grader. Dela degen i två bitar.
  6. Kavla varje bit till en platta som är ett par millimeter tjock.
  7. Ta ut kakor med hjälp av en utstickare och lägg dem på bakplåtspapper på plåt. Grädda i 12–15 minuter. Låt svalna.
  8. Montering
    Dekorera hälften av kakorna med guldspray och schabloner.
  9. Öppna burken med kondenserad mjölk och fördela ut kolan på den släta sidan på resten av kakorna.
  10. Lägg ihop med de dekorerade kakorna och tryck till så att fyllningen sprids ut över hela kakan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept