Browniepraliner

Du behöver

  • 150 g smör
  • 150 g mörk blockchoklad
  • 2 st ägg
  • 2,5 dl socker
  • 1,5 dl vetemjöl

Kaffeganache

  • 100 g mörk choklad, 70 %
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk honung
  • 1,5 msk snabbkaffe
  • 1 msk osaltat smör

Dekorering

  • Sockerpärlor

Gör så här

  1. Browniebotten
    Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret tillsammans med chokladen på svag värme. Låt svalna något.
  2. Tillsätt ägg, socker och vetemjöl. Rör smeten jämn och slät. Klä en 20 x 20 cm stor form med bakplåtspapper och bred ut smeten. Grädda mitt i ugnen i 20–25 minuter.
  3. Kaffeganache
    Hacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädde, honung och kaffe.
  4. Häll blandningen över chokladen och mixa med stavmixer. Tillsätt smöret och mixa igen. Låt stå i rumstemperatur i minst 2 timmar.
  5. Praliner
    Fyll ganachen i en spritspåse med tyll. Ta med ett litet kakmått ut lagom stora bitar av browniekakan. Spritsa ut ganache på varje bit och dekorera med sockerpärlor.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept