St Heavenstreets lakritskladdkaka

8 - 10 bitar
Från Nyhetsmorgon

En lättbakad och härligt god kaka. Vill du göra en tårta, tredubbla receptet och fyll med grädde och bär. Caroline Dourén är ”mamma” till detta recept. St Heavenstreet är hennes blogg, där hon tipsar om allehanda oemotståndliga sötsaker.

12 april 2015
Visa mer
8 - 10 bitar

Du behöver

  • 2 ägg
  • 2,5 dl socker
  • 110 g smör
  • 2 dl mjöl
  • 4 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3-4 tsk lakritspulver
  • 1 krm salt
  • smör och mjöl till formen

Till servering

  • vispgrädde eller glass

Gör så här

  1. Värm ugnen på 160 grader.
  2. Vispa ägg och socker tills det är vitt och fluffigt. Smält smöret och låt det svalna lite.
  3. Blanda alla torra ingredienser noga i en bunke. Vänd ner äggsmeten och rör slätt. Häll sedan i det smälta smöret och blanda lite till.
  4. Smörj och mjöla en springform på ca 20-24 cm i diameter.
  5. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i cirka 25 minuter. Känn med en sticka, kakan ska vara lite kladdig i mitten.
  6. Låt svalna och servera gärna med vispad grädde eller glass.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept