Toves clafoutis med körsbär

Från Nyhetsmorgon

Clafoutis, en fransk kaka som kan fyllas med olika typer av frukt eller bär. Här är ett recept på clafoutis med körsbär.

Se fler recept från

Nyhetsmorgon


2 september 2012
Visa mer

Du behöver

  • 500 g urkärnade körsbär
  • 1 dl vetemjöl
  • 0,5 dl mandelmjöl
  • 1,5 dl strösocker
  • 4 st ägg, lätt vispade
  • 2,5 dl mjölk
  • 25 g smält smör
  • Florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader och smöra en ugnsfast form.
  2. Bred ut körsbär i formen och ställ den sedan åt sidan.
  3. Lägg mjölsorterna och socker i en bunke och gör en grop i mitten.
  4. Häll på mjölken och de ihopvispade äggen och blanda till en klumpfri smet.
  5. Häll smeten över körsbären och ställ in i ugnen tills kakan har fått fin färg och rest sig en smula, tar ca 20 minuter men håll ögonen på din kaka, det kan gå fortare i vissa ugnar.
  6. Sikta över en massa florsocker och servera sedan med god vaniljglass, vaniljsås eller helt för sig själv, det fungerar också finfint.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept