Rattatouille-soppa med krutonger

30 min
4
30 min
4

Du behöver

  • 4 skivor vitt bröd
  • smör och olja
  • 2-4 klyftor vitlök
  • 200 g grillad paprika
  • 1 liten grön zucchini i bitar
  • 1 rejäl gul lök, hackad
  • 250 g färska körsbärstomater (eller 2 konservburkar körsbärstomater)
  • 1 liten aubergine, i bitar
  • 7 dl hönsbuljong
  • 3 msk tomatpuré
  • 5 dl grädde
  • 2 lagerblad
  • flingsalt
  • svartpeppar från kvarn
  • timjan
  • 2,5 dl smetana
  • 0,5 dl hackad basilika

Gör så här

  1. Börja med att sköra bort kanterna på brödet och skära det i fina kuber, nu skall dessa ner i olja och smör och stekas gyllene på alla sidor. Lägg dem på papper medan du fortsätter med soppan.
  2. Lägg ner vitlök, lök och grönsaker i oljan/smöret och fräs dem tills de blivit lite mjuka och lite geggiga, då klämmer du ner tomatpurén. Det blir godast om den också får lite värme på sig. Rör om och häll sedan på buljongen och grädden. Låt det hela koka ihop en aning tillsammans med lagerbladen.
  3. Smaka av med salt, peppar och timjan. När soppan är het och god häller du upp den i en skål toppar med en klick smetana, några brödkrutonger och några lite basilika.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept