Peach ice tea med citronsorbet

Från Nyhetsmorgon

Gör ditt eget is-te! Gott och läskande med citronsorbet, persika, mynta och ginger ale eller fruktsoda. Servera som bål till afternoon tea.

11 maj 2014
Visa mer
1 l

Du behöver

  • 1 l vatten, kokande
  • 3 tepåsar med svart te
  • 4 dl myntablad, löst packade
  • 1 l persikonektar
  • 400 g citronsorbet, halvtinad
  • ca 1,5 dl rårörsocker (eller vanligt socker)
  • 1 l ginger ale (eller fruktsoda)

Dekorera med

  • persikoklyftor
  • citronskivor
  • isbitar

Gör så här

  1. Lägg ned tepåsar och mynta i det kokande vattnet och låt det koka med i ca 1 minut. Låt dra i cirka 10 minuter.
  2. Häll bort myntan och tepåsarna och blanda ihop te, citronsorbet, persikonektar, och söta med så mycket socker du vill.
  3. Låt det stå kallt och dra tills du skall servera punchen. Då blandar du i ginger ale eller fruktsoda och dekorerar med isbitar och persikobitar. Läskande och gott!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept