Evas amerikanska rabarberpaj

Rabarberpaj
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

En sorts knäckig smulpaj som är galet god och som finns i Emmas och min första kokbok ”Husmorsorna : the ultimate köksalmanacka”

Se fler recept från

Nyhetsmorgon


2 september 2012
Visa mer

Du behöver

Fyllning

  • 100 g rabarber i bitar
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 2 st ägg

Knäcktopp

  • 2 dl mjöl
  • 2 dl farinsocker
  • 100 g smält smör

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till fyllningen till en underbar gegga och lägg i botten på en smord form. Klart so far.
  2. Blanda alla nya godsaker till knäcktoppen och klicka över fyllningen.
  3. Njut av åsynen och sedan in i ugnen i 45 minuter i 200 grader.
  4. Sluka pajen med glass, vaniljsås eller vispgrädde.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept