Bryssel kex

Från Nyhetsmorgon

Klassiska kakor men en vacker glittrig kant av socker. Det vanliga är att man använder röd karamellfärg så att sockret blir rosa, men jag gillar omväxling och gör både gröna, blåa och gula Bryssel kex. /Anette

Receptet på mördeg hittar du här


8 oktober 2012
Visa mer

Du behöver

  • 0,5 sats mördeg smaksatt med vanilj

Garnering

  • 1 dl socker
  • Några droppar karamellfärg (valfri kulör)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader och börja sedan med sockret. Häll sockret i en påse och droppa ned några droppar hushållsfärg, gnugga tills allt socker har tagit färg.
  2. Häll ut sockret på en tallrik och rulla deg rullen i sockret så att sockret fastnar ordentligt. Rulla in degen lite löst i bakplåtspapper och låt ligga kallt i 1 timme.
  3. Ta ut deg rullarna och skär dem i 0,5 cm tjocka skivor och lägg kakorna på bakplåtspapper och grädda dem sedan i ca 10 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept