Aunt Daisys Fruit tarte

Från Nyhetsmorgon

Det här receptet är ifrån boken ” Det bästa från Magnolia Bakery New York” Det är en snabb och lätt kaka som nästan bakar sig själv och som passar bra med vilken frukt som helst. Vi har använt päron och lingon för att ge kakan lite höstkänsla.

Se fler recept från

Nyhetsmorgon


2 september 2012
Visa mer

Du behöver

  • 100 g smält smör
  • 2,5 dl socker
  • 2 st stora rumstempererade ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 st stort päron i skivor
  • 1 dl lingon
  • 1 msk kanelsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader och smöra och mjöla en ugnsform (22 cm i diameter)och lägg gärna ett bakplåtspapper i botten. Då blir det lättare att ta loss kakan i slutet.
  2. Vispa smöret tills det blir krämigt och fluffigt, tar ungefär 3 minuter med elektrisk visp.
  3. Tillsätt äggen ett i taget och vispa ordentligt mellan varje.
  4. I med mjöl, vaniljsocker och bakpulver och blanda ordentligt.
  5. Häll smeten i formen och lägg sedan päronskivor i ett snyggt mönster över smeten.
  6. Strö över tranbär och kanelsocker och låt kakan sedan gräddas i cirka 1 timme eller tills den är gyllene och fast. Servera gärna med en klick vispad grädde.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept