Anettes saffranspannkaka

Anettes saffranspannkaka
Från Nyhetsmorgon

Tvättäkta gotländsk saffranspannkaka ska enligt sed och ordning innehålla fjorton ingrendienser. Sju från ön, sju från fjärran. Vi vill ju inte vara sämre, så denna urgoda saffranspannkaka är som den bör på alla tänkbara sätt. Njut med sylt och vispad grädde.

18 november 2012
Visa mer

Du behöver

Saffranspannkaka

  • 3 dl rundkornigt ris
  • 6 dl vatten
  • 10 dl mjölk
  • 2 msk socker
  • 6 dl vispgrädde
  • 2 hg sötmandel
  • 2 tsk salt
  • 6 msk honung
  • 4 pkt saffran
  • 3 st bittermandlar
  • 4 msk smör
  • 2 tsk stött kardemumma
  • 2 krm kanel
  • 6 st ägg

Till servering

  • Vispad grädde
  • Hallon- eller salmbärssylt

Gör så här

  1. Saffranspannkaka
    Koka riset i vattnet i 5 minuter. Tillsätt mjölken och låt koka i ytterligare 5 minuter. Ner med sockret och grädde, låt koka i ytterligare 10 minuter.
  2. Rör ned skållad och hackad mandel, salt, honung, stött saffran, riven bittermandel, smör, kanel och kardemumma i den lösa gröten.
  3. Vispa upp äggen och blanda ner i alltihopa.
  4. Häll din gröt i smord långpanna. Grädda i 200 grader i ca 30 minuter. Servera med salmbärssylt eller hallonsylt och vispad grädde!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept