Anettes picknickbröd

Från Nyhetsmorgon

Till två stora fyllda picknickbröd, som passar utmärkt för utflykten.

Ja, det är lite småbökigt, men när du väl sitter i backen/filten/bakom huset så känner du att det var värt den lilla mödan. För det är grymmegott och du slipper en massa kladd med pålägg och sånt. Servera bröden till soppa eller varm choklad!

17 februari 2013
Visa mer
2

Du behöver

Picknickbröden

  • 75 g smält avsvalnat smör
  • 5 dl fingervarm mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 2 msk honung
  • 13 dl vetemjöl

Fyllning 1

  • 200 g skivad salami
  • 2 st mozzarella - skivad
  • 0,5 dl basilika - hackad
  • 1 dl delade oliver

Fyllning 2

  • 200 g rökt skinka
  • 3 st skivade tomater
  • 3 dl ost, riven
  • 0,5 dl hackad purjolök

Gör så här

  1. Smält smöret och tillsätt mjölken så att vätskan blir fingervarm.
  2. Blanda ut jästen och honung.
  3. Tillsätt salt och det mesta av mjölet.
  4. Knåda degen tills den blir smidig, för hand eller med maskin.
  5. Låt jäsa i 45 minuter under bakduk, gärna på något varmt ställe.
  6. Dela sedan degen i två delar och kavla ut dem till en 1/2 cm tjock platta ca 30 x 35 cm.
  7. Lägg på fyllningen lite snyggt, rulla i hop som en rulltårta.
  8. Lägg rullen på ett smörat papper med skarven nedåt. Snitta rullen med en riktigt vass kniv, låt jäsa i cirka 20 minuter.
  9. Grädda i 250 grader i 10 minuter. Sänk sedan ungnen till 200 grader och grädda vidare i cirka 25 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept