Anettes matiga muffins

25 st
Från Nyhetsmorgon

Nyttiga matmuffins med quinoa, ägg, zucchini och skinka. Hur goda som helst, framförallt till en smarrig soppa.

2 februari 2015
Visa mer
25 st

Du behöver

  • 3 ägg
  • 4 dl kokade gryn (quinoa, ris eller matvete, smaken är som baken)
  • 2 dl riven zucchini
  • 2 dl riven smakrik ost, som cheddar eller västerbotten
  • 1 dl rökt skinka, finhackad
  • 0,5 dl finhackad persilja (eller annan grön ört)
  • 1 grön chili, finhackad
  • 0,25 dl parmesan, finriven

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienser förutom parmesanosten till en smet. Klicka den i små muffinsformar.
  2. Baka av i 15-20 minuter i 225 grader. Kika noga så att de inte blir brända! När de är klara skall det vara gyllene på toppen. Strö över parmesanosten medan de fortfarande är heta. Servera till soppa.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept