Agis godaste vaniljsåsen ever

Du behöver

  • 0,5 st vaniljstång
  • 3 dl gräddmjölk (50/50 grädde och mjölk)
  • 3 st äggulor
  • 1 dl strösocker

Gör så här

  1. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur alla små frön.
  2. Koka upp gräddmjölken med frön och stång och låt det svalna lite.
  3. Medan gräddmjölken kyler ner sig vispar du äggulor och socker till ett fluffigt, härligt skum.
  4. Plocka upp stången ur gräddmjölken och häll sedan ner ägg- och sockersmeten i kastrullen.
  5. Värm upp såsen, men koka den INTE för då blir det omelett av alltihopa.
  6. Så fort såsen har sjudit upp tar du bort den från spisen, häller såsen i en kanna och ställer in den i kylskåpet där den får stå och gotta sig ett tag.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept