Salsa con pollo

Från Nyhetsmorgon

När du är bakis har din kropp och själ brist på det mesta. Här får du vitaminer, socker, salt, mineraler, protein och hetta. Om din kropp inte hämtar sig efter den här rackaren vet vi inte vad som kan rädda dig.

19 april 2015
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 tomater
  • 2 gröna chilifrukter
  • 1 färsk ananas
  • 3 avokado
  • 1 gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 näve salta jordnötter
  • 1 kruka färsk koriander
  • 3 kycklingfiléer
  • olivolja till stekning + en skvätt att smaka av med
  • salt och peppar
  • 3 limefrukter

Gör så här

  1. Kärna ur och finhacka tomaterna och chilifrukterna. Sedan finhackar du även ananas, avokado, lök, vitlök, jordnötter och koriander. Och då menar vi finhacka! (Men spara gärna några korianderkvistar att garnera med.)
  2. Skär kycklingen i små, små bitar. Allt ska vara litet – det är vitsen! Det blir gott och gulligt då. Fräs kycklingen i olivolja så att den blir riktigt krispig. Salta och peppra och låt den svalna.
  3. Blanda allt hackat utom jordnötterna och kycklingen i en skål. Pressa över lime, salta och skvätt på lite olja. Rör om ordentligt. Smaka av. Mer salt? Mer lime? Det ska vara riktigt syrligt och hett. Pytsa sedan ner blandningen i glas och strö över kyckling och nötter. Toppa med en korianderkvist. Klart!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept