Räksallad

Räksallad
Foto: Husmorsorna
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Räksallad

10 ingredienser

Husmorsornas räksallad med avokado och saffransmajonnäs.

Ingredienser

Räksallad

  • 350 g färska räkor, skalade
  • 1 avokado, skurna i tärningar
  • 2 tomater, urkärnade och skurna i bitar
  • 150 g salladsmix
  • 0,5 citron, pressad

Saffransmajonnäs

  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl majonnäs
  • 1 förp saffran
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Börja med att hälla ner saffranet i vinägern och rör om. Låt det stå och dra sig.
  2. Blanda ihop räkor, tomater och avokado i en skål. Ta fram en annan skål och blanda ihop majonnäs och vinägerröran. Ja, och nu blandar du igen, denna gång saffranmajonnäsen och räkröran. Smaka av, salta och peppra. Mmmm.
  3. Nu lägger du lite sallad på en tallrik och pressar lite citron över, för att sedan klicka på de ljuvliga saffransräkorna.