Minipommes

45 m
4
Från Nyhetsmorgon

Att vanliga pommes frites är grymma – det vet vi. Men att de blir ännu godare och snyggare om man skär potatisen i riktigt, riktigt tunna stavar – det vet inte alla. Det är pilligt och tar tid (om du inte har någon magisk köksmaskin), men väl värt det.

19 april 2015
Visa mer
45 m
4

Du behöver

  • 600 g fast potatis
  • frityrolja
  • eventuellt lite grillkrydda
  • salt

Gör så här

  1. När du skurit all potatis i stavar lägger du dem i iskallt vatten i cirka 20 minuter. Sedan torkar du av dem så noga du bara kan och börjar fritera.
  2. Oljan ska vara ungefär 170 grader. Kontrollera värmen genom att slänga i en liten bit potatis innan du sätter igång på allvar.
  3. Fritera ett litet gäng pommes i taget och låt dem sedan rinna av på hushållspapper.
  4. Salta och strö över lite grillkrydda för äkta korvkioskkänsla.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept