Kugelblitz tonic

Kugelblitz tonic
Foto: Sima Korenivski
10 m

Du behöver

  • 2 klyftor vitlök
  • 5 tummar ingefära
  • 1 citron
  • 0,5 grapefrukt
  • 1 apelsin
  • 5 äpplen
  • 5-10 droppar cayennepepparextrakt
  • 1-5 oreganoextrakt
  • 10 cl agavesirap
  • 20 cl vodka

Gör så här

  1. Skölj noggrant all frukt och grönsaker och centrifugera dem sedan.
  2. Börja med vitlöken, sen ingefäran, dela på citronen och skala ena halvan, andra halvan kör du igenom med skal och allt. Gör likadant med grapefrukt och apelsin. Sist av allt kör du ner äpplena och liksom spolar ur hela centrifugen och smakerna som sitter där.
  3. Sen tar du en kanna och häller i allt tillsammans med vodkan, droppa ner 5–10 droppar cayenneextrakt och 1–5 droppar oreganoextrakt.
  4. Smaka sen av med agavesirapen. Det ska smaka efterkrigstid – sött, starkt och rivigt. Som en kraftig honnör på morgonen, man liksom reser sig i givakt!
  5. Servera gärna ur en fin flaska i frysta shotglas.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept