Kalventrécôte saltimbocca

Från Nyhetsmorgon

Kalventrécôte saltimbocca med knaprig parmaskinka, örter och bearnaisecrème.

24 januari 2013
Visa mer
4

Du behöver

Kalventrécôte

  • 800 g kalventrécôte
  • 4 vitlöksklyftor
  • 50 g backtimjan
  • 50 g salvia
  • 4 skivor parmaskinka
  • 50 g smör
  • Salt & peppar

Marsalasås

  • 2 rödlökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 knippe timjan
  • 6 dl kalvfond
  • 4 dl vitt vin
  • 2 dl marsala
  • Salt & peppar
  • 100 g smör
  • 1 msk champagnevinäger

Bearnaisecrème

  • 300 g mandelpotatis, skalad
  • 2 schalottenlök
  • 0,5 dl champagnevinäger
  • 100 g smör
  • 1 dl vatten
  • 3 dl grädde
  • 0,5 dl finhackad dragon
  • 2 äggulor
  • Salt

Grönsaker

  • 16 haricots verts
  • 8 minimorötter
  • Salt & peppar
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 citron, pressad

Gör så här

  1. Kalventrécôte saltimbocca
    Sätt ugnen på 90 grader. Salta och peppra köttet.
  2. Finhacka vitlök, timjan, salvia, och parmaskinka, lägg i en skål.
  3. Helstek kalventrécôte på hög värme, när köttet fått en fin yta så tillsätt smör och det finhackade.
  4. Ös köttet med smör och örthacket i 1 min. Ta upp köttet, lägg på galler och stek i ugn till en mittemperatur på 56 grader.
  5. Låt köttet vila 20 min och höj ugnen till 200 grader. Spara allt det krispiga från pannan på lite hushållspapper, hacka fint och toppa köttet vid servering. Värm köttet i 3 min i 200 grader och skär i skivor.
  6. Bearnaisecrème
    Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Slå av vattnet och pressa potatisen.
  7. Finhacka löken och koka mjuk i champagnevinäger, smör och vatten. Mixa slätt. Koka upp grädde. Blanda med pressad potatis, mixad lök och smaksätt med salt, äggulor och dragonen.
  8. Grönsaker
    Kokas mjuka i saltat vatten och marineras med olivolja och lite citron, salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept