Ört- och citrongrillade lammracks med chèvrekräm

Lammracks à la bröderna Timell
Foto: Stefan Wettainen
Timells skärgårdskök
Timells skärgårdskök

Ört- och citrongrillade lammracks med chèvrekräm

11 ingredienser

Grilla lammkotletterna en och en eller helstek en hel rad med lammracks.

Ingredienser

portioner
  • 1,5 kg lammrack

Ört- och citronmarinad:

  • 2 klyftor vitlök
  • 1 dl blandade färska örter, hackade, (t ex rosmarin, timjan, basilika)
  • 4 msk olivolja
  • 1 citron
  • 1 tsk grillkrydda
  • salt
  • peppar

Chèvrekräm:

  • 200 g chèvreost
  • 1 dl crème fraîche, lätt
  • 1 msk honung, flytande

Gör så här

  1. Skala och finhacka vitlöken och blanda den med örterna och olivoljan.
  2. Tvätta citronen noga och riv skalet på den fina delen av ett rivjärn. Blanda ner det rivna i oljan och tillsätt grillkryddan. Smaka av med salt och peppar.
  3. Häll marinaden över köttet och låt stå i minst 30 minuter före grillning.
  4. Smula ner chèvren i en skål och blanda med crème fraiche och honung till en slät kräm.
  5. Grilla lammköttet i ca 10 minuter på varje sida om det ska helgrillas, i 2–3 minuter på varje sida om det ska grillas styckvis.
  6. Servera de nygrillade racksen med chèvrekräm och en god sallad.