Persiljebiffar med gräddsås

20 min
4
Persiljebiffar med gräddsås
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Från Nyhetsmorgon

Lättlagade biffar med smak av persilja. Servera dem med gräddsåsen och gärna kokt potatis, lingonsylt och en sallad.

22 april 2010
Visa mer
20 min
4

Du behöver

  • 500 g köttfärs
  • 1,5 msk potatismjöl
  • 1,5 dl vatten
  • 250 g hackade färska champinjoner
  • 0,5 dl hackad persilja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk smör eller margarin

Sås:

  • 2 dl vispgrädde
  • 2,5 dl vatten
  • 2 msk vetemjöl
  • 0,5 tsk italiensk salladskrydda
  • 0,5 msk soja
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Blanda samman köttfärs, mjöl, vatten, champinjoner, persilja, salt och peppar till en smidig färs. Forma till små biffar.
  2. Stek biffarna i matfettet i en stekpanna. Ta upp och håll dem varma.
  3. Sås: Slå grädden i stekpannan. Blanda vatten och vetemjöl och tillsätt redningen i pannan i en tunn stråle under omrörning.
  4. Låt såsen koka 3-5 minuter. Tillsätt kryddorna och smaka av med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept