Persiljebiffar med gräddsås

Persiljebiffar med gräddsås
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Persiljebiffar med gräddsås

Av: Anders Malmberg

Från: Nyhetsmorgon

16 ingredienser

20 min

Lättlagade biffar med smak av persilja. Servera dem med gräddsåsen och gärna kokt potatis, lingonsylt och en sallad.

Ingredienser

portioner
  • 500 g köttfärs
  • 1,5 msk potatismjöl
  • 1,5 dl vatten
  • 250 g champinjoner, hackade
  • 0,5 dl persilja, hackad
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk smör (eller margarin)

Sås:

  • 2 dl vispgrädde
  • 2,5 dl vatten
  • 2 msk vetemjöl
  • 0,5 tsk italiensk salladskrydda
  • 0,5 msk soja
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Blanda samman köttfärs, mjöl, vatten, champinjoner, persilja, salt och peppar till en smidig färs. Forma till små biffar.
  2. Stek biffarna i matfettet i en stekpanna. Ta upp och håll dem varma.
  3. Sås: Slå grädden i stekpannan. Blanda vatten och vetemjöl och tillsätt redningen i pannan i en tunn stråle under omrörning.
  4. Låt såsen koka 3-5 minuter. Tillsätt kryddorna och smaka av med salt och peppar.