Rostbiffssallad med aprikos och solrosfrö

15 min
4
Rostbiffssallad med aprikos och solrosfrö
Foto: Fredrik Sandin carlsson
Från Nyhetsmorgon

En sallad som är både matig och fräsch. Perfekt att ta med sig ut på picknicken.

18 februari 2011
Visa mer
15 min
4

Du behöver

  • 1 paket blandad sallad (lollo rosso, isberg, ruccola)
  • 4 st aprikoser
  • 1 st finstrimlad
  • 1 knippe gräslök
  • 1 knippe färsk dragon
  • 0,5 dl rostade solrosfrön
  • 12 skivor rostbiff

Vinegrette:

  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 10,5 dl olja
  • 0,25 st rödlök
  • 3 dl kesella gourmet
  • 1 msk hackad timjan
  • 1 msk hackad körvel
  • 1 tsk fransk senap
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skölj den blandade salladen och lägg i en salladsskål. Skölj och skala morötterna och strimla. Skölj aprikoserna, avlägsna kärnorna och strimla. Lägg i skålen tillsammans med klippt gräslök, dragon och solrosfrön.
  2. Skala och hacka rödlöken och blanda med olivoljan och vinägern. Salta och peppra, häll i salladen och blanda runt.
  3. Blanda kesellan med timjan, körvel och senap och krydda med salt och peppar.
  4. Lägg salladen på tallriken. Lägg på rostbiffen. Skeda på kesellablandningen. Servera med ett gott mörkt bröd.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept