Chutneybiffar med blandad stekt lök och dragonsås

4

Du behöver

Biffar:

  • 400 g köttfärs
  • 1 dl mangochutney
  • 1 tsk kajennpeppar
  • 1 knippa gräslök, finhackad
  • 2 st ägg
  • salt, peppar
  • smör eller margarin
  • 2 st gula lökar
  • 2 st rödlökar
  • 1 st purjolök

Sås:

  • 4 dl mellangrädde
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk fransk senap
  • 1 msk dragon

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till biffarna väl. Forma till 8 fina biffar. Salta och peppra biffarna och stek eller grilla dem. Skala, strimla och stek lökarna gyllenbruna i matfett. Salta och peppra.
  2. Blanda ingredienserna till såsen i en kastrull. Vispa ordentligt och koka upp. Koka tills såsen är simmig. Salta och peppra.
  3. Lägg biffarna på tallriken. Lägg på löken och slå på såsen. Garnera med färsk fin dragon och servera med kokt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept