Alexandras ugnsrostade grönsaker

Från Nyhetsmorgon

Varje gång jag tillagar den piffar jag upp den med något nytt. Häromsistens valde jag sötpotatis istället för vanlig potatis och innan rätten lämnade ugnen strödde jag på lite fårost som fick smälta över grönsakerna. Välj säsongens primörer eller ta det du har i skafferiet.

 Rätten kan också tillagas i kastrull. Då blir den lite såsigare och ingredienserna smälter ihop och korsbefruktar varandra. Utmärkt att servera till exempelvis bulgur.

30 mars 2014
Visa mer
4

Du behöver

  • 3 st morötter
  • 1-2 st palsternackor
  • 4 st gula eller röda lökar
  • 0,5 st kålrot
  • 1 st bit rotselleri
  • 2 st sötpotatisar
  • 1 st purjolök
  • 4 st tomater
  • 2 msk olivolja
  • 2 st vitlöksklyftor
  • salt
  • peppar
  • 2 tsk torkad timjan
  • 2 msk smör
  • 150 g fårost
  • färsk timjan, mynta eller bladpersilja
  • pinjenötter

Gör så här

  1. Skär i bitar och tillaga i ugn på 200 grader. Färdigt när bitarna är genomstekta.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept