Hallontriangel

45 min
Från Nyhetsmorgon

Detta är en riktig liten munsbit, lite som en ljus kladdkaka med hallon och vit choklad. Tips! Receptet går utmärkt att dubbla, grädda då i en normalstor långpanna.
Denna kaka blev jag bjuden på hos en kompis till mamma, lika snabbt som jag åt upp den, bad jag om receptet. /Alexandra

3 november 2014
Visa mer
45 min

Du behöver

  • 150 g smör, smält
  • 3 dl socker
  • 2 ägg
  • 180 g vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 200 g hallon
  • mandelspån
  • florsocker
  • vit choklad

Gör så här

  1. Smält smöret.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Vispa socker och smöret.
  4. Vispa i ett ägg i taget, vispa tills det blir fluffigt.
  5. Blanda mjöl och vaniljsocker i en skål.
  6. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten. Vänd ihop till slät smet.
  7. Hacka chokladen om du vill ha det i, vänd in i smeten.
  8. Smörj en liten långpanna och häll i smeten.
  9. Strö över hallon och mandelspån.
  10. Grädda längst ner i ugnen ca 35 minuter, tills den fått fin färg.
  11. Ta ut och låt svalna innan du siktar florsocker över.
  12. Skär ut trekanter eller annan önskad form.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept