Från Nyhetsmorgon

Lammburgare med kumminpotatis och gurkdressing

4

Du behöver

  • Kumminpotatis:
  • 4 st bakpotatisar
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk kummin
  • salt

Lammburgare:

  • 0,5 st gul lök
  • 500 g lammfärs
  • 2 st äggulor
  • 2 msk crème fraiche
  • 3 msk smulad fetaost
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk margarin eller smör

Gurkdressing:

  • 0,5 st skalad gurka
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 st vitlöksklyfta
  • hackad färsk koriander

Gör så här

  1. Kumminpotatis:Tvätta och dela bakpotatisarna. Lägg dem i en ugnssäker form eller långpanna. Häll på olivolja och krydda med kummin och salt. Baka potatisarna i 225 grader ca 45 min.
  2. Lammburgare: Skala och hacka löken. Blanda lök, färs, äggulor, crème fraiche, smulad fetaost, pressad vitlök, senap och svartpeppar. Forma färsen till fyra burgare. Stek burgarna i matfett i en stekpanna ca 3 min på varje sida.
  3. Gurkdressing: Skölj, skala och kärna ur gurkan. Tärna gurkan och blanda med matlagningsyoghurt. Tillsätt pressad vitlök. Smaka av med hackad färsk koriander.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept