Nygräddade rödbetsmuffins med getost och mandel

Du behöver

  • 125 g smör, smält + till formarna
  • 2 dl rostad mandel, hackad
  • 1 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,25 tsk salt
  • 4 små rödbetor

Getostkräm

  • 50 g getost
  • 1 dl färskost
  • 3 msk honung

Gör så här

  1. Rödbetsmuffins
    Sätt ugnen på 200 grader. Ställ muffinsformar på en plåt eller använd en muffinsplåt.
  2. Smält smör och pensla formarna, strö hälften av den hackade mandeln i formarna. Vispa socker och ägg fluffigt, tillsätt smöret, mjölet, bakpulver, salt och mjölken. Vispa till en jämn smet.
  3. Råriv rödbetorna och tillsätt dem, rör runt försiktigt, fördela smeten i muffinsformarna, fyll till 3/4 med smeten.
  4. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 20 min,beroende på storlek. Känn med en provsticka om de är klara. Låt muffinsen svalna lite på plåten.
  5. Getostkräm
    Blanda getost och färskost. Toppa muffinsarna med krämen, honung, rostad mandel och rivna rödbetor.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept