Nyfiken i en strut

Nyfiken i en strut
Foto: TV4

Den här efterrätten är lätt att tillaga och älskad av både barn och vuxna. Fyll strutarna precis före servering så struten inte mjuknar av grädden.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 ägg
  • 100 g vetemjöl
  • 100 g socker
  • 0,5 tsk kanel
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl rårörda lingon
  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa ihop ägg, mjöl, socker och kanel till en jämn smet. Rita ringar på ett bakplåtspapper, så stora som du vill ha strutarna.
  2. Bre smeten mycket tunt i ringarna och grädda i 175° tills kakorna börjar bli ljust bruna, lite mörkare runt kanten. Ta ut dem och forma strutar genast, innan kakorna kallnar. Låt strutarna stelna.
  3. Vispa grädden hårt och blanda med rårörda lingon eller någon annan sylt. Fyll strutarna med gräddsylten och lägg på tallrikar, häll på lite extra sylt som garnityr. Pudra över lite florsocker.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept