Sätt på kastrullen med 1 liter vatten. Lägg potatisen och salt. Lägg på locket och koka på högsta värme. När potatisen kokar upp minskas värmen till medelvärme.
Tvätta och skala moroten och rädisorna. Moroten skärs i skivor och delas sedan i centimeterbreda remsor. Remsorna skärs på tvären till cirka 2 millimeter.
Gör likadant med rädisorna.
Skälj persiljan och skär dem i strimlor tvärs över bladen.
Häll av vattnet när potatisen är mjuk efter cirka 15-20 minuter. Se upp för ångan!
Lägg i smörklicken och vispa sönder poatatisbitarna med elvispen. Tillsätt vitpeppar.
Mjölken värms i microugn eller kastull för att inte moset ska bli kallt. Späd med lite varm mjölk i taget.
Rör till sist ner strösslet och lägg moset i en skål med dekoreras med morotsblad, rädisblommor och persiljekvistar.
Moset kan serveras med polkagriskorv. polkagriskorv är grillkorv inlindad i bacon. Korven grillas med baconet i riktigt varm ugn.