Dovhjortspate med rödlöksmarmelad och inlagda granskott

Dovhjortspate med rödlöksmarmelad och inlagda granskott
Foto: tv4

Du behöver

  • 650 g dovhjortsytterlår eller saltrulle
  • 150 g ryggbiffsfilé av dovhjort
  • 1 gul lök
  • 1 vitlök
  • 3 enbär
  • 3 tsk salt
  • 1 tsk inlagd grönpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 1 lagerblad
  • 2 tsk pastejkrydda, se recept nedan
  • 1,25+1 dl rött vin
  • 200 g dovhjortslever
  • 2 msk konjak
  • 30 g torkad svart trumpetsvamp eller trattkantareller
  • olja till stekning
  • 300+150 g späck till malning samt fint tärnat till fyllning
  • 250 g bacon
  • 1 dl grädde
  • 2 äggulor
  • 50 g pistagemandel

Gör så här

Kommentera receptet

Fler goda recept