Det här är en riktigt järnrik måltid, eftersom nästan alla ingredienser är järnrika. Dessutom är den jättegod! Att den är snabblagad, lättlagad och smal gör inte saken sämre.
Koka nudlarna enligt förpackningens anvisningar. Använd räkbuljongen för extra smak. Skala och skär svartrötterna i tunna strimlor. Snitta, skölj och strimla purjolöken. Skala och skiva vitlöken. Skölj och strimla mangolden grovt.
Sås: Skaka ihop rapsolja, sesamolja, chilipeppar, farinsocker, soja, tomatpuré och ingefära till såsen i en burk med lock.
Hetta upp oljan i en stor stek- eller wokpanna. Fräs svartrötter och vitlök några minuter. Blanda i purjolök och mangold. Blanda till sist ner räkorna. Häll på såsen. Servera nudlarna vid sidan om eller vänd ner den i wokgrytan. Strö över sesamfrön och färska korianderblad.