Nudelwok med fläskfärs och pak choi

POPULÄRT
koket.se
Nudelwok med fläskfärs och pak choi
Foto: TV4
Jennie Walldén porträtt KM
Jennie Walldén porträtt KM

Nudelwok med fläskfärs och pak choi

12 ingredienser

25 m

Snabbt, gott och enkelt! Risnudlar wokade med fläskfärs, pak choi och asiatiska smaksättare som ingefära, ostronsås och koriander.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 300 g risnudlar
  • 3 klyftor vitlök
  • 5 cm färsk ingefära
  • neutral rapsolja, att steka i
  • 300 g fläskfärs
  • 2 pak choi
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1,5 dl ostronsås
  • 1,5 msk sesamolja
  • 1 limefrukt, saften
  • 1 dl böngroddar
  • sriracha, till servering

Gör så här

  1. Koka nudlarna i 1 minut kortare än anvisningar på paketet. Skölj av med iskallt vatten tills helt kalla och låt droppa av i durkslag.
  2. Finhacka vitlök och ingefära. Fräs i olja på hög värme i 1 minut. Tillsätt fläskfärs och fräs på hög värme tills färsen är brynt och fått fin färg.
  3. Skär pak choi i skivor och hacka korianderstjälkar (spara bladen). Lägg i den heta stekpannan och låt steka med i 1 minut. Häll på oystersås, sesamolja och pressa över lime.
  4. Tillsätt böngroddar samt de kokta nudlarna och vänd runt. Toppa med de sparade korianderbladen och eventuellt lite sriracha.