Nudelsallad till sommarbuffén

Nudelsallad till sommarbuffén
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Nudelsallad till sommarbuffén

12 ingredienser

En snabb och i flera bemärkelser lätt rätt. Du kan använda vad grönt som finns hemma, se grönsakerna i receptet som förslag. Nudelsallad kan serveras varm, kall eller ljummen. Dubblera receptet om ni är många eller om du vill servera salladen som bufférätt.

Ingredienser

portioner
  • 4 port äggnudlar
  • 1 rödlök
  • 1 morot
  • 250 g minimajs
  • 0,5 zucchini
  • 0,5 röd paprika

Sås:

  • 2 msk sweet chilisås
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 msk ingefära, riven
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 droppar sesamolja
  • olja, att fräsa i

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisningen på paketet. Skala och riv ingefäran och skala vitlöksklyftorna. Blanda samman sweet chili, soja och ingefära och pressa ner vitlöken.
  2. Skala och strimla lök och morot, strimla zucchini och paprika och fräs grönsaksstrimlorna i olja.
  3. Blanda nudlar, grönsaksstrimlor och sås. Droppa över sesamolja.